MAGI på høyt nivå (Mariaexpressen)
Hjem Add Om oss

3

MAGI på høyt nivå

Lørdag var vi på plass i Oslo etter en natt på toget med mye av og på søvn. Da vi gikk av toget skulle vi tro vi var kommet til Bergen igjen, for det gjenkjennelige våte fra oven beæret oss med sitt nærvær (det er ikke like sjarmerende med regn i Oslo som det er i Bergen). Vi dro med oss kofferter til hotellet med et stort håp om at de hadde et rom ledig så tidlig om morgenen, men ble skuffet og vi spiste frokost i resepsjonen (planen var å spise frokost på Operataket) til regnet gav seg. Da vi i 08-tiden fikk beskjed om at de mest sannsynlig hadde rom til oss i 10-tiden så tok vi turen ut og spaserte litt i gatene (i og med at regnet stoppet og solen tittet frem). Vi orienterte oss om hvor Christiania Teater lå, og ikke minst Cecilie Melli-butikken (et must når man er i Oslo). Omsider spaserte vi tilbake til hotellet, fikk et rom og la oss nedpå en times tid for å være opplagt til musikal. Selvsagt fikk vi tid til både dusj og fiksing av hår før vi la i vei til Perlebutikken der vi drømte oss bort i omtrent en time og lommeboken ble litt slankere. Det "svei" også litt i lommeboken da vi tok turen innom Cecilie Melli-butikken og fikk med oss noe hjem (innkjøp kommer senere).

Etter enda en tur i gatene i Oslo og etter en god lunsj bestående av hjemmelagde sjokoladeboller (lørdag er lørdag) gjorde vi oss klare for "Skjønnheten Og Udyret" musikalen. Med dobbeltsjekking av tidspunkt på billetten var vi 5 minutter sent ute og den lille joggeturen fra hotellet til Christiania Teater i høye hæler var akkurat passe lang. Vi kom oss heldigvis på plassene våre før det begynte helt ordentlig og Disney-magien grep oss fra Belle sin første strofe i åpningsscenen. 


Kostymene var helt unike, og løsningene for å få det tro til filmen var rett og slett geniale. Kulissen var også med på å dra oss frem på scenen med blikket, og sangprestasjoner og samspill kan man ikke si noe som helst på. At dette er et ensemble som er trygge på hverandre og er i karakterene sine 100% merkes. Mye ros skal barna som spilte ha, utstråling og sjarme var virkelig på plass.

Pausen kom liksom så alt for fort, men heldigvis så var foajeen til Christiania Teater virkelig innbydende med egen "selfie"-vegg med skilt og rose og speil osv man kunne ta bilde med. Mange nydelige blomster var det pyntet med. T.o.m toalettene bar preg av musikalen. Vi i MariaExpressen fikk endelig tak i programmet og storkoste oss med å bla igjennom et så velfylt og nydelig program med masse bilder og fin info om musikalen + ensemblet. Men likevel trippet vi litt i påvente av at 2. akt skulle starte, for å bli revet bort fra magien i 20 minutter var litt slemt altså. 


Overturen startet og vi satt og holdt hverandre i hendene av spenning da vi satt på 5. rad og var veldig klar til å kastes inn igjen i eventyret og Belle og Udyret. Noen nye sanger er lagt til, men har du ikke sett filmen legger du ikke merke til hva som er nytt og hva som er "gammelt". Teksten på sangene i sceneversjoner litt ulik dem i filmen uansett, men med samme melodier. Da tittelmelodien kom (ja, den som Mrs.Potts synger) så kom også tårene og redselen for maskara-render under øynene, men pytt sann, gåsehud-faktor kan man ikke klage på.

Hele musikalen var MAGISK (med fare for å overbruke dette ordet) fra begynnelse til slutt. Kjappe replikker, herlige karakterer (Lumière må nevnes; kjære Lars Jacobsen, denne karakteren har du virkelig gjenskapt til de grader og det uten å ha sett filmen, du får ti tomler opp) og ikke minst et fabelaktig Udyr spilt av Hans Marius Hoff Mittet. Er det noe denne mannen ikke kan? Om noen kan gi oss svar på det så mail oss, for vi mener at han kan alt. Nå har vi sett han i mange forskjellige karakterer og det å se ham som Udyr var helt rått. Måten han tolker denne rollen på er fortjent til en Tony-Award (Musikalens/Teatrenes-verden sitt svar på en Oscar) bare så det er sagt. Han skremte til og med oss som er over 25 og hadde vi møtt ham i en bakgate i tussmørke iført Udyr masken så hadde vi tatt beina fatt. Okay, vi skal være ærlige, hadde han kommet snikende bak oss etter forestilling i fullt dagslys med den kostymet hadde vi sikkert løpt da også. Det vi synes var mest fascinerende var hvordan i all verden han klarte å synge så himla bra inne i en sånn maske (som sikkert var dødsvarm) i tillegg så fikk vi liksom med oss sårheten til Udyret selv om det ikke var så mye mimikk. Nei, Hans Marius stopper ikke å imponere.

Så over til Belle spilt av Mari Lerberg Fossum. Jepp, hun er som hentet ut av Disney. Stemmen og utseende til Belle var der og godheten ikke minst. Denne jenten kan det og hun som skal overta for Mari og spille Belle i Sandnes i januar har noen talentfulle sko å fylle. For denne hjertegode herlige tolkningen til Mari den var nydelig og for en mega-fan av Disney filmen så synes vi at Belle var riktig tolket og bare helt prikkfritt spilt. Mrs.Potts spilt av Inger Teien var også helt enestående, for en dame! Har ikke mer adjektiver å legge til med fare for at alt gjentas men at de har funnet den riktige Mrs.Potts er det ingen tvil om. Fikk lyst å adoptere henne som bestemor. Rein Alexander klarte seg også veldig bra i rollen som den oppblåste blæren Gaston
Alt i alt, denne musikalen anbefales på det sterkeste. Drit i alle 4'erne den har fått, for her ligger det en STERK 5'er, på vippen til 6'er. Grunnen til ikke helt full pott er noen små pirkete saker som ikke er verdt å nevne engang. Alle, uansett alder, som liker Disney og/eller musikaler vil storkose seg på denne forestillingen, men andre akt kan bli litt dramatisk for de aller yngste.


Skjønnheten og Udyret spilles på Christiania Teater i høst, og på Sandnes Kulturhus etter nyttår. Billetter selges via Billettservice. 

 

#ChristiniaTeater #HansMariusHoffMittet #ReinAlexander #SkjønnhetenOgUdyret #Anmeldelse #Tips #Teater #Musikal • 27.08.2014 kl.21:23
  Så morsomt!
  28.08.2014 kl.22:31
  så flott
  29.08.2014 kl.10:44
  Hørtes helt fantastisk ut!  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  MariaExpressen

  MariaExpressen består av Veronica & AnneBirthe fra Bergen. Store fans av Maria Haukaas Mittet og støtter henne 110%. Elsker musikk, konserter og Måns Zelmerlöw. Musikaler og teater er også favoritter, og Hans Marius Hoff Mittet er best i Norge på det området. Deler en lidenskap for hester og andre firbeinte skapninger. Baker cupcakes. Er bestevenner. mariaexpressen@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Instagram

  Siste innlegg

  bilde